ارز های دیجیتال
سازوکار، کاربرد و نحوه تولید جزو مفاهیم مهمی است که خریداران ارز دیجیتال و علاقه مندان به حوزه کریپتوکارنسی باید راجع به آن ها تحقیق و کسب اطلاع کنند. در این مقاله علاوه بر آموزش خرید ارز دیجیتال (رمز ارز) قصد داریم تا یک تعریف مفید از تاریخچه ارزهای دیجیتال و تولد بیت کوین خدمت شما ارائه دهیم. پس در ادامه با ما همراه شوید تا با مفاهیم مهمی که در جملات پیشین گفتیم، بیشتر آشنا شوید.
ارز دیجیتال چیست؟
پیش از تعریف هر چیزی ابتدا بیایید تا با مفهوم و معنای ارز دیجیتال آشنا شویم. اول از معنای ارز شروع میکنیم؛ در واقع ارز به معنای دارایی و پولهایی است که به واسطه آنها اقدام به خرید کالا یا دریافت خدمات میکنید؛ از ارزهای رایج میتوانیم به دلار، یورو، ریال و… اشاره کنیم. ویژگی مشترکی که همهی ارزهای رایج دارند ماهیت فیزیکی آنها است؛ هرچند به صورت غیر فیزیکی مثل پولی که درون کارت بانکی است یا پولی که با موبایل کارت به کارت میکنیم هم وجود دارند اما همهی این مواردی که مثال زدیم در واقع پشتوانهی فیزیکی دارند یعنی تا شما پول را به صورت فیزیکی داخل حساب بانکی خود نداشته باشید مواردی مثل کارت به کارت غیر ممکن خواهد بود. به همهی پولها و داراییهایی که ماهیت فیزیکی ندارند ارز دیجیتال گفته میشود؛ حال میخواهد داخل کارت بانکی باشد یا رمزارز باشد. اما سوالی که اینجا برای شما احتمالا پیش میآید این است که مگر رمز ارز همان ارز دیجیتال نیست؟ پاسخ منفی است! رمزارزها زیر مجموعهای از ارزهای دیجیتال محسوب میشوند که به هیچ وجه به صورت فیزیکی وجود ندارند و کاملا غیر فیزیکی هستند یعنی حتی داخل بانک هم نمونهای از آنها موجود نیست.
اگر چه به صورت استثنا یک مدل خاص از رمز ارزها وجود دارد که پشتوانهی فیزیکی مانند دلار دارند و اصطلاحا استیبل کوین محسوب میشوند، به همین خاطر قیمت آنها همیشه ثابت است و از نوسانات بازار به دور هستند. در زمان نوشتن این مقاله معروف ترین استیبل کوین جهان تتر نام دارد که با پشتوانهی دلار آمریکا به وجود آمده و قیمتش همیشه برابر با ۱ دلار است.
(در این مقاله برای درک راحت تر مطلب، هر جا از واژهی ارز دیجیتال استفاده شد، منظورمان همان رمزارز است.)